Pages

Tuesday, September 13, 2011

Wedding : Button Badge by Kertas Puteh

Selamat pagi semua.

Tengok wedding ticker kat sebelah tu tinggal 87 hari saja lagi menjelang pernikahan kami. So much more thing yang pending. Tapi dah ansur-ansur buat. Kadang-kadang bila kita sibuk sangat banyak benda kecik & simple things kita akan lupa.

Nak dijadikan cerita, 1 hari terfikir nak buat Button Badge untuk our Solemnization & Reception. Using our wedding doodle by Amar Amirah.
Nanti kita review pasal Doodle yang cute tu.

So, operasi searching for the best price pon bermula.
Mostly harga untuk sebiji button badge is RM3.00 untuk 3cm, using Matte Laminate. Tiba-tiba terjumpa la satu "vendor" ni kat Facebook. Kertas Puteh. Tengok hasil kerja dia sangat la puas hati sebab unik & so neat. Apa lagi, dengan pantas terus email Kertas Puteh. Dia sangat lah friendly and kerja dia memang superb! Sangat Pantas & Efisyen. Email hari ni cakap pasal details and mlm tu terus dia send email balik with the design. Tak sampai 12 hours pon okay.!Pendek kata memang kita akan berpuas hati la dengan hasil kerja dia. Berbaloi-baloi. hehe.

Dengan Kertas Puteh ni, kita boleh bincang & share pendapat dengan dia. Mcm aku bagi dia kebebasan untuk design. Aku tetapkan kaler apa aku nak & bagi dia gambaran mcm mana aku nak. Then dia akan design. If tak suka dia design, no problem! Boleh amend sampai puas hati. Bagi aku, deal dengan Kertas Puteh ni sangat la senang & happy. Oh nak quotation, nah!

Kertas Puteh Wedding Button Badge :

" Wedding badges price for size 44mm:
  • Classic gloss: RM 2/pc
  • Matte laminate: RM 3/pc

  • Wedding badges price for size 58mm:
  • Classic gloss: RM2.20/pc
  • Matte laminate: RM3.20/pc
Harga termasuk dengan design kami designkan. "

Kertas Puteh ada banyak idea untuk your wedding day. Dari kad kahwin sampai la ke door gift. Dia jugak ada buat Party Packs, Mini Fridge Magnet, Personalized Yassin & Doa Harian and banyak lagi la! Semua cute miut belaka sampai rasa nak order semua jenis! ishh

Oh lupa nak upload hasil kerja Kertas Puteh. Comel sangat sampai rasa nak pengsan. *okay over disitu*.

Presenting, our wedding button badge by Kertas Puteh.


So apa tunggu lagi, sila la LIKE facebook KertasPuteh disini or email them at heylow@kertasputeh.com

Note : Semalam, Din si tunang tengok button badge ni dia jeles & terus nak order. Sibokkk tauuuu! HEHEHE :p

3 comments:

anaztasias nora aira said...

nora mmg minat kertas puteh !! ehheeh btw nora link kamu ye, salam bbf =)

nora aira
http://norapurplebridez.blogspot.com

Nona Azhar said...

salam BBF.

best kan kertas puteh ni. kerja dia neat sgt sgt sgt.!!!

kita link back ;)

P.R.E.T.T.Y L.I.T.T.L.E B.A.D.G.E.S said...

Dapatkan button badges Wedding Theme diFB page...

http://www.facebook.com/prettylilbadges