Pages

Sunday, October 9, 2011

Wedding : Pre-Wedding Photoshoot by ShutterClick Photography

Assalamualaikum everyone. Good Day!

So today kita cerita pasal wedding yang genap 60 hari lagi tinggal. *nervous okay*
Pre Wedding Photoshoot.

Lepas bertunang February lepas, tak pernah terlintas nak shoot for pre wedding ni. Ye la kan, dok kira budget nak booking pelamin, baju, andam. Tambah tolak darab bahagi semua lah. But then tetiba Along from ShutterClick Photography sms. Dia tanya bila nak shoot? I was like... "okay bila masa aku tempah ni?! ". Then Along explain yang actually my Pre Wedding Photoshoot ni disponser 100% oleh my Lovely sister, Kak Long Mira. Kak long takda kat KL masa dia booking, masa tu dia kat Glasgow lagi.

Terus macam.. Ya Allah best nya!!! ShutterClick kot! HAHA. *pengsan kejap*

Masa tunang dulu mengejut juga la. Sebab yang ada kat rumah masa rombongan lelaki datang just Ayah, Mak, Atok(arwah) & Me. Aku la yang masak, aku la yang disarung cincin. Sedih & happy semua share sorang-sorang sebab kak long kat Glasgow, adik Fira kat Batu Pahat. Kata datang merisik & berkenalan tetiba ada pula kek "Selamat Bertunang Din & Nona".
Haa..kalau nak cerita pasal tunang ni mmg kena tunggu entry lain la yer. Heheee.

Okay dah melalut. Back to pre wed punya cerita.

So, kak long amik promotion kat fan page ShutterClick masa tu.
RM500 only - shoot from January 2011 until May 2011.
Disebabkan masa tu sorang adik beradik pon takda mmg aku pilih on the very last day of the promotion, 31 May 2011. Nak tunggu kak long & fira ada. Baru la best!!

Kitorang shoot kat kawasan lapang depan Pullman & Taman Wetland Putrajaya.

Konsep.
Aku memang minat era 70's and kat rumah aku memang penuh barang antik koleksi Ayah & Atok. Baju kebaya ni pinjam my aunt punya okay sebab aku mmg tak penah pakai kebaya nyonya and kebetulan my aunt ni mmg keturunan Baba & Nyonya.

nampak lampu minyak tu? koleksi arwah atok tau!



bawak la segala bakul yang ada kat rumah sbb nak kena konsep


nampak bag kotak tu? arwah atok punya juga okay!






dah macam kahwin lari dah ni. siap bag siap bakul & payung bagai


Masa photo shoot ni memang feeling artis sangat. Susah ok nak shoot ni. Semua scene kena gelak. gelak gelak gelak gelak. letih pipi. Sebab tu nampak pipi gebu gebu gitu. hahahaha. Kitorang habis shoot lepas zuhur around 2 pm. Then balik terus singgah Shah Alam makan Nasi Ayam Seksyen 7! 2 kali tambah tau. Lapar ya lahai.

Gambar ni baru siap 2 minggu lepas. Arwah atok tak sempat nak tengok. Dia ada tanya before dia meninggal, "Kak Ngah, gambar yang kalian ambik pakai bag atok tu dah siap ke?" ------ sedih! (T__________T)

Oh ya, kerja dengan ShutterClick Photography ni memang best & gambar diorang sangatlah superb! Kalau korang berminat boleh deal ngan Mohd Ezzaidy @ Along or wife Along, Kak Nadiah Jaapar. Diorang super friendly.

And ShutterClick juga dah jadi my Official Photographer masa wedding dua dua pihak nanti. So, apa tunggu lagi? Cepat contact SC! You won't regret it!

Details :
ShutterClick Photography Facebook - LINK
ShutterClick Photography Twitter - LINK

5 comments:

nida-razak said...

cantik gambar2..best la ur konsep..dengan bakul tu, series antik =)

Fariza said...

sweetnya :)
suka tema ini.

erin moshimoshi said...

sweet :)

Nona Azhar said...

Nida : memang puas hati dengan ShutterClick. nnt cuba tau :)

Fariza : thank you babe. ;)


Erin : tq so much :)

..L.Y.A.N.A.. said...

dulu nak amik shutter click tp jahat xkesampaian sbb dye mcm bz je.. nak reply msg n email pun susah.. :( btw suke pic2 nie ;)