Pages

Monday, November 23, 2009

Advice from a F.R.I.E.N.D

Buka mata. Capai handphone. Alamak 7.30pg. Eh ada 2 unread msg.

Cepat dia bangun hari ni. Dah otw pg office dah. Sementara aku atas katil lagi dengan berselubungkan selimut dan kuman dalam pelukan. Arghh malasnye pegi kerja.

Ayah buka pintu. suruh aku mandi. Adoi malas sgt. Cuaca sejuk mmg nyaman utk tido. Paksa diri bangun pegi bilik mak & ayah. Eh, mak takda. Ayah ckp mak kat dapur masak.

Capai towel gagahkan kaki masuk. Mandi cowboy je la. Rasa mcm mandi air batu.
Siap pakai semua. Jam pukul 9.00 pg. Mak masak ikan goreng berlada & daging kunyit. Makan kejap la.

Start motor ayah terus pergi kerja. 10.00pg smpi office. Takde org lagi row aku. Dalam hati baik dtg lagi lewat. Hm. Still tak buat kerja lagi. Monday blues!

Layan FB kejap.
11.20pg. Start Buat kerja. Malasnye!!!

p/s: Lifa credit to u. Sbb kau aku activekan balik blog aku ni. TQ

2 comments:

miss AA said...

kan ke bagus dah ade blog cmni..senang nk keep in touch..hahaha

nOna aZhar said...

hahaha ini suma sbb kau aku active balik. muahh!