Pages

Tuesday, August 31, 2010

Sakit Mata Aku Dengan Cara Penulisan Kau

Oh tidak! Mata aku makin semak. Semak sebab korang tulis macam hape ntah. Aku tak paham kenapa korang perlu type macam tu. Kenapa? KENAPA?

Majoriti budak yang type ayat menggunakan cara macam ni adalah budak sekolah menengah. Aku admit, dulu aku sekolah juga tapi takda lah type sampai macam tu sekali. Mungkin faktor usia aku yang sudah sedikit tua (23 tua sgt kah?) membuatkan aku tak paham sepatah haram dan aku terpaksa membaca text tersebut berulang kali barulah aku faham maksud dia.

Masa aku Form 3, zaman Linkin Park & Avril Lavigne ---- aku dan kawan-kawan amat lah kipas-susah-mati Linkin Park ni. Cara penulisan budak zaman aku lain pesen nya dari budak-budak sekarang. Aku faham apa yg di-sms-kan oleh kawan-kawan aku dan tak perlu nak baca 3 atau 5 kali.

Trend penulisan zaman 2000:
"Weh, malam kunk kau boowhut homework tuck? Calau kau boowhut aku nuck tiroo kau esork sebelurm Puan Haslina masurk boleyh tuck? Aku boodooh tuck reti boowhut Math ni larh"

Wow! Tak percaya aku boleh paham.

Sekarang dah ada cara baru. Yang aku sendiri nak paham pon susah. Terpaksa baca comment dalam FB or YM 20 kali.

Trend penulisan zaman 2010:
"Aq rasew aq sakit pewot lawh! Aq tetap cun walaupown aq sedang sakit pewot ann!"
"Baruw paz sahur"
"aku neh stand no bpe la en lam list yg pat meet kaw nuh.oke , nnty aku tuntutt yaw" (Oh apakah?)

Napew kaw perluew cakap mcm tuh! Napew adew EW EW EW belakang ayat kau! Napew kaw type AQ instead of AKU? Napew Napew? Hew Hew Hew! Buduh!

Bukan budak sekolah je guna cara ni tapi kawan-kawan aku yang dah bekerja pon selalu guna cara mcm ni. Oh tolong. Aku rimas.

Sorry kalau entri ni macam annoying tapi sumpah aku super duper annoying dengan typing yang sebegini rupa!

Tapi, annoying ni aku suka! HAHA





3 comments:

Anonymous said...

aku ingat aku je yang menyampah, kau pun sama ye nona.

-aizzah

nOna aZhar said...

ehhheee kau comment aku tak perasan!

yess mmg aku menyampah gila! benci sgt! urghh

Dhiya said...

double menyampah..tapi at last org bambu kak dee balik dlm blog kak dee cite psl bende ni aritu.

annoying tahap gaban pls org camni. speshly ur cuz..hehe